Startsida Natur&Upplevelser Historia&Kultur Vintersport&Skoter Jakt&Fiske Företag&Grupp Tips&Trix Äta&Bo Samhälle Kontakt
    Pimpelfiske Flugfiske Övrigt fiske Våra fiskevatten


Spinnfiskaren kan finna ett antal vatten med fint fiske efter både öring och röding.
Strömmande vatten bjuds främst i Kultsjöån där såväl Bieliteforsen, Litsjöforsen, Holmselet, Dimforsen och Handsktummen är väl värda ett besök.
Stilla vatten finner spinnfiskaren på kalfjället i tjärnarna på Stekenjokk och i skogslandet på Njakafjäll, även på Insjön i Saxnäs och på Bielite har spinnfiskaren goda chanser. Tala med oss om hyra av båt.

Vad många inte vet är att i Saxnäs omnejd finns ett mycket fint fiske efter gädda och abborre. Flera sjöar i regionen hyser goda bestånd av stor gädda och abborre och vi kan erbjuda fiske från islossning till isläggning. Både flug och spinnfiskaren kan via land, båt eller flytring fånga riktiga specimenexemplar av dessa arter.
Ismete, angling och pimpelfiske kan ge gott resultat under vintern.

 Vi har även ett högklassigt harrfiske med gott om harr över kilot i stilla vatten, där spinn, flug och isfiskaren har goda möjligheter till verklig storharr. Vid tiden runt midsommar kläcker vår största dagslända, sjösandsländan, i harrsjön och den som prickar in ”rocken” kan få en verklig högtidsstund!
Harren finns även i en del av våra strömmande vatten.

En djupt underskattad flugfisk är siken och en mer sparsmakad och svårflörtad motståndare får man leta efter. Ibland är den enkel, ibland snudd på omöjlig och att fånga en storsik under en fjädermyggkläckning är ett verkligt elddop för flugfiskaren! Siken finns i en del av våra vatten och kan nå rejäla vikter.

     
     

Marsfjällen.com - ett samarbetsorgan
bland turismföretag i Saxnäs/Klimpfjäll
www.marsfjallen.se

info@marsfjallen.se